Sfarsitul crestinesc

O creştină evlavioasă din Iaşi, îngrijitoare la biserica „Mitocul Maicilor”, pe care o chema Zenovia, mamă a trei copii iubitori de Hristos, s-a îmbolnăvit de ciroză. După câţiva ani de suferinţă, a simţit că este chemată la Domnul. Dar niciodată nu vorbea de moarte, nici de iad, nici nu era tulburată; dimpotrivă, se ruga mult, nu lipsea de la biserică, se spovedea şi se împărtăşea periodic.
In martie, 1995, i s-a făcut Sfântul Maslu, s-a spovedit şi s-a împărtăşit. Apoi a chemat preotul duhovnic şi i-a încredinţat pe cei trei copii, ca să poarte grijă de ei, făgăduind pe cel mai mic lui Dumnezeu, îngăduindu-i să intre în viaţa mona­hală şi să slujească lui Hristos.
Cu o zi înainte de obştescul sfârşit, pe când vorbea cu rudele, deodată bolnava, fiind culcată pe pat, a privit în sus şi a vorbit cu cineva nevăzut, zicând: „Nu veniţi acum! Veniţi mâine, vineri, la orele 10…„. Toţi s-au uimit de cuvintele ei, înţelegând că a vorbit cu îngerii care veniseră să-i ia sufletul.
Vineri dimineaţă, la orele 9,45 a sosit şi al doilea fiu din armată, pe care-l aştepta de mai multe zile. După ce a vorbit cu el şi i-a dat câteva sfaturi, l-a sărutat şi îndată s-a schimbat la faţă. Apoi, în câteva clipe, şi-a dat duhul în mâinile Domnului. Era exact ora 10, vineri, 17 martie, 1995.
Iată ce frumos se sfârşesc creştinii smeriţi şi împăcaţi cu Hristos…
Moartea unui bun crestin
Un creştin evlavios din Comuna Mărgineni, judeţul Neamţ, era bolnav greu de mai mulţi ani, dar se lăsa în voia lui Dumnezeu. Se ruga mult, se mărturisea şi se împărtăşea periodic.
într-o zi de Duminică, în timpul Sfintei Liturghii, i-a spus soţiei sale: „Peste patru zile la ora cinci dimineaţă eu mă duc din lumea aceasta. Să ai grijă de copii şi să-ţi pui nădejdea în Dumnezeu!” Iar femeia l-a întrebat: „Te duci la Hristos? Dar pe mine şi pe cei patru copii cui ne laşi?„. Iar el i-a arătat icoana Maicii Domnului din perete şi nu a mai vorbit nimic. Apoi, joi dimineaţă, 14 decembrie, 1995, şi-a dat duhul în mâinile Domnului.
Sursa: Istorioare duhovnicesti, Arhim. Ioaniche Balan, p. 40
Reclame

About cthoria

Sunt un om ca toti ceilalti, care incerca sa vada si sa inteleaga lucrurile ce se petrec in jurul lui si se bucura de fiecare data cand descopera lucruri noi. Vezi toate articolele lui cthoria

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: