Recunostinta

„Pe cînd şedeam noi în Mănăstirea lui Arselan, iată într-o zi un arici mare şi-a adus puiul mic pe care-l ducea în gură, căci era orb, şi l-a pus la picioarele bătrînului. Cînd a văzut cuviosul că era orb, s-a aplecat la pămînt şi făcînd tină a uns ochii lui şi îndată a văzut. Şi apropiindu-se mama ariciului a sărutat urmele bătrînului şi, luîndu-şi copilul pe care-l aduse, a plecat săltînd.

A doua zi, însă, iată mama ariciului aduce bătrînului în gura ei o varză mare trăgînd-o cu mare greutate şi, surîzînd, cuviosul îi zice: „De unde ai adus-o? Desigur ai furat-o din grădinile părinţilor, eu însă nu mănînc lucruri furate. Du-te şi pune-o de unde ai furat-o”.

Şi ruşinîndu-se, animalul a luat varza şi a dus-o în grădina de unde o luase”.

Sursa: Patericul Sinaitic, Dimitrios G. Tsamis, Traducere Preot Profesor Dr. Ioan Ică, Ed. Deisis, Sibiu, 1995, p. 128

About cthoria

Sunt un om ca toti ceilalti, care incerca sa vada si sa inteleaga lucrurile ce se petrec in jurul lui si se bucura de fiecare data cand descopera lucruri noi. Vezi toate articolele lui cthoria

1 responses to “Recunostinta

  • eumiealmeu

    ce interesant este să vorbeşti despre modul cum se exprimă recunoştinţa… unii nici măcar n-o materializează, iar acum se vorbeşte despre ceva mult mai profund – că nu se poate să fii recunoscător din ograda altuia, ci doar din ce ai tu. dar ce-ar fi putut da ariciul? un ţep? 🙂
    şi când te gândeşti că noi toţi suntem nişte arici care nu avem ce să-I dăm lui Dumnezeu pentru a-I mulţumi… în afară de inima noastră, evident!

Lasă un comentariu